IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
17:08 | 17 март 2019
Обновен: 14:47 | 25 април 2024

Две дузпи решиха равенството на „Черно море“ с „Дунав“

„Моряците“ стартират от пета позиция решаващите мачове в Първата шестица

По материала работи: Деян Михайлов
Две дузпи решиха равенството на „Черно море“  с  „Дунав“

„Черно море“ завърши с равенство последния двубой от редовния сезон. „Моряците“ направиха 1:1 с „Дунав“ в Русе, като двете попадения бяха реализирани от дузпи. Със спечелената точка варненци излязоха на 5-а позиция и е само 3 точки от четвъртото място.
 
Срещата започна с натиск на „моряците“. В 13-ата минута Мехди Фенуш стреля опасно, но топката премина на сантиметри от напречната греда. „Драконите“ отговориха с не много силен изстрел от 35 метра минута по-късно, който Дюлгеров подцени. Стражът на варненци изпусна топката, която се удари в напречната греда и се върна в неговите ръце.
В 15-ата минута „Черно море“ организираха нова добра атака, този път чрез Минчев. Тя завърши с опасно центриране по земя, но бранителите на „Дунав“ се справиха и избиха в корнер.
 
Така се стигна до 18-ата минута, в която Ковачев изведе Исмаил Иса. Таранът набра скорост, преодоля Пламен Димов, който се хвърли на шпагат. Защитникът закачи топката, но след това закачи краката на нападателя, за което главният съдия Петър Костадинов отсъди дузпа. С нея се нагърби Божидар Васев, който реализира с шут в дясната страна на вратата - 1:0.  
 
Радостта на домакините не бе дълга, тъй като „моряците“ изравниха също от дузпа в 28-ата минута. Георги Илиев дреблира в наказателното поле и бе спънат от Исаевски. Реферът не се поколеба и отсъди 11-метров наказателен удар, а Илиев вкара от него за 1:1.  
 
В 38-ата минута се стигна до гол във вратата на „Черно море“. Красимир Станоев центрира почти от тъча към вратата. Стражът на „моряците“ можеше да улови топката, но си прибра ръцете и я остави да влезе в неговата мрежа, претендирайки, че това е непряк свободен удар и голът не трябва да бъде зачетен. Съдията бе на същото мнение и отмени попадението.
 
Втората част бе доста по-постна в сравнение с първата. „Черно море“ владееше повече топката, но не стигна до чисти голови положения. Най-интересно бе блокиран шут на Георги Илиев след добра атака отдясно и опасен индивидуален пробив на Жоржиньо в 83-тата минута, но той завърши с твърде слаб удар, който попадна в ръцете на Макенджиев.
В 87-ата минута страничният съдия спря със спорна засада откъсване на Жоржиньо фронтално срещу Макенджиев.
 
 
„Дунав“ – „Черно море 1:1
 
Голмайстори: 1:0 Васев (20 д), 1:1 Илиев (28 д)
 
Дунав“: Макенджиев, Исаевски, Динков, М. Ковачев, Инкоом, Васев, Станоев, Попадийн (73 -Димов), Св. Ковачев (82 -Ндиайе), Иса, Ахмедов (63 -Щерев)
 
„Черно море“: Дюлгеров, Панов, Димов, Генев, Костадинов (73 - Станчев), Фенуш, Панайотов, Илиев (89 - Кики), Витанов, Минчев (85 - Андраде), Жоржиньо

Коментари

Новини Варна