IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
13:39 | 24 март 2019
Обновен: 06:50 | 17 април 2024

Бразилия не успя да победи Панама в контрола

"Селесао" тотално се изложи срещу сравнително непретенциозния противник

По материала работи: Юлиян Атанасов
Бразилия не успя да победи Панама в контрола

Бразилия врътна разочароващо равенство 1:1 срещу Панама в контролна среща, която се игра на стадион „Драгао” в Португалия.Пакета откри за „Селесао” в 32-ата минута, а четири по-късно Машадо изравни за панамците и на практика им донесе престижното реми.Като цяло символичните домакини бяха абсолютни господари на терена и имаха владение от близо 80% на топката през целия мач.Техният селекционер Тите пусна в титулярния състав сериозни имена като Каземиро, Фирмино, Пакета, както и Ричарлисон.Срещата започна с логичен натиск на бразилците, които се опитаха да натикат своя опонент в собствената му половина през първите минути.В 18-ата минута Фирмино бе на косъм да открие, но ударът му с глава премина агонизиращо близо покрай вратата.Точни пет минути след това и пред Артур се откри шанс. Той отправи нелош удар от няколко метра, който обаче също излезе в аут, но беше близо до това да влезе в далечния ъгъл.Все пак логичното се случи и в 32-ата минута Пакета даде аванс на „златистите” в резултата.

 

Каземиро го намери с фантастично центриране и халфът с крак успя да прати топката в противниковата врата от близка дистанция.Радостта на символичните домакини не трая дълго, тъй като в 36-ата минута Машадо успя да изравни.Той засече с глава фантастично центриране на Дейвис от фаул и успя да прехвърли Едерсон доста изненадващо, за да възстанови статуквото.Ричарлисон можеше да върне аванса на Бразилия в 39-ата минута, но така и не успя да отправи хубав удар.

 

В крайна сметка до почивката резултатът остана непроменен. Второто полувреме започна много интензивно.В 49-ата минута Родригес можеше да направи обрата за Панама пълен. Той отправи далечен удар, който изненада Едерсон, но стражът направи хубаво спасяване.Само две минути след това Ричарлисон нацели греда при една добра ситуация и пропусна да изведе Бразилия напред в резултата.В 54-ата минута Пакета опита техничен удар, който обаче за негово съжаление така и не намери целта.

 

Пет минути след това Пакета имаше нов добър шанс, но стражът на противниковия тим успя да се справи с удара му.В 62-ата минута Къмингс нацели греда и бе на косъм да даде шокиращ аванс на панамците в резултата.Пет минути след това Мехиа се намеси брилянтно и спаси чист гол във вратата си, а в 70-ата минута за втори път в рамките няколко минути показа класа.В 72-ата минута Каземиро нацели гредата и така пропусна поредния шанс за Бразилия. До самия край така и нямаше още голове. 

 

БРАЗИЛИЯ – ПАНАМА 1:1

1:0 Пакета 32

1:1 Машадо 36

 

Бразилия: Едерсон, Миранда, Фагнер, Телеш, Милитао, Коутиньо, Каземиро, Артур (72 – Филипе Андерсон), Пакета (60 – Евертон), Фирмино (60 – Жесус), Ричарлисон

 

Панама: Мехиа, Машадо, Дейвис, Къмингс, Ескобар, Мурийо, Купър, Кинтеро, Годой, Родригес, Торес (74 – Фаярдо)

 

gol.bg

Четете още:  Тервел Пулев с победа на американска земя

 

Коментари

Новини Варна