IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
11:02 | 25 март 2019
Обновен: 18:03 | 17 април 2024

Куман: Заслужавахме поне точка, грешката е моя

"В последните минути се поувлякохме в нападение", призна селекционерът на Холандия

По материала работи: Пламен Янков
Куман: Заслужавахме поне точка, грешката е моя

Селекционерът на Холандия Роналд Куман остана доволен от представянето на отбора през второто полувреме на европейската квалификация срещу Германия в Амстердам. Домакините успяха да наваксат изоставане от 0:2 след почивката, но допуснаха късен гол в последната минута и загубиха с 2:3, пише Gol.bg


"В началото Германия игра много добре, но това не ме изненада, защото съперникът разполага с много силен отбор. Ние пък не започнахме добре, не бяхме подготвени за атаките на съперника, имахме затруднения с бързината на тримата в нападение.


Липсваше ни увереност, не успявахме да задържим добре топката, не действахме правилно с пресата и им оставяхме прекалено много пространства. Но след почивката съм горд от реакцията на отбора. Не сведохме глави след това 0:2. Момчетата бяха брилянтни и заслужавахме поне точка. 


Имах чувството, че Германия може да вкара в края, въпреки че с оглед на развитието на мача беше по-вероятно ние да отбележим трети гол. Затова дискутирахме на пейката какво да направим. Дали трябваше да пусна в игра Нейтън Аке на мястото на офанзивен футболист? Може би това щеше да бъде по-добра идея. Грешката е моя.


Нещата можеше да изглеждат по съвсем различен начин, но в последните минути се поувлякохме в нападение и на няколко пъти оставихме свободни пространства, от което Германия се възползва. Този резултат не е добър, но това не означава, че сме загубили шансове да се класираме", заяви Куман.


Четете още: 

 

 

Коментари

Новини Варна