IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
19:06 | 13 април 2019
Обновен: 23:55 | 17 април 2024

Варна с финалист на държавното по бокс

4 от 4 за Хюсеин Хюсеин след наказателна акция в полуфинала с корав бургазлия, бронзов медал за другия варненски клуб „Корнер“

По материала работи: Слав Велев
Варна с финалист на държавното по бокс

Хюсеин Хюсеин от Боксов клуб „Варна“ продължава да наказва съперниците си на Държавното първенство и Купа България по бокс за мъже, провеждащи се на НСБ „Спортпалас“. В среща от полуфиналите в категория до 75кг. Хюсеин успя да преодолее коравия бургазлия Стойчо Недев от „Победа“ и да си осигури място във финалния дуел. Още с качването си на ринга, Хюсеин предизвика овациите на зажаднялата за бокс варненска публика. С няколко бързи и точни удара в началото варненецът успя да вземе превес срещу вървящия напред като танк Недев, който видимо търсеше нокаута. Окрилен от подкрепата на публиката и наставленията на треньора Галин Паунов, Хюсеин „танцуваше“ по ринга и изпреварваше своя съперник, като умело отбягваше всички негови опити да ги „просне“ на пода. Така Хюсеин Хюсеин узакони четвъртата си поредна победа на шампионата, а за титлата в неделя,  ще трябва да се пребори с техничаря от БК „Червен бряг“ Рами Киуан, който победи съотборника си Даниел Иванов. Треньори на БК „Варна“ са Галин Паунов и Карен Мусайелян.   

 

Домакините от БК „Корнер“ с треньор Диан Здравков-Дани приключват шампионата край морето с един бронзов медал в актива си, след като Петър Благоев отпадна на полуфиналите при най-тежките. Благоев имаше нелека задача да се изправи срещу национала Петър Белберов. Варненецът обаче показа изключително мъжество и характер и въпреки че загуби, успя да поозори доста именития си съперник.

 

Финалите на шампионата на „Спортпалас“, който преминава при отлична организация, благодарение на домакините от БК „Корнер“, са в неделя от 10:00 часа.

 

ИВАН БАРБОВ

 

Коментари

Новини Варна