IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
18:29 | 16 май 2019
Обновен: 19:19 | 26 април 2024

Първи медал за българка от Европейско по билярд

Кристина Златева грабна бронза в дисциплината осма топка

По материала работи: Пламен Янков
Първи медал за българка от Европейско по билярд

Кристина Златева спечели исторически първи за българска дама медал от Европейско първенство по билярд, съобщи sportal.bg. Тя грабна бронза в дисциплината осма топка, с което стана първата състезателка с приз на индивидуално в най-престижния турнир на Стария континент. Тазогидшният шампионат се проведе в италианския град Тревизо между 27 април и 8 май.

 

Европейското първенство по билярд се провежда веднъж годишно и участниците са разпределени в категории: мъже, жени, юноши, хора в неравностойно положение. Дисциплините са четири: стрейт пул, осма топка, девета топка и десета топка. Играе се на двойна елиминация и при оставане на само 16 участнички се стига до директна елиминация.

 

25-годишната Кристина Златева от София бе единствената българска представителка на Европейското, като тя е и най-добрата ни състезателка. Освен бронза на осма топка, тя завърши на пета позиция в дисциплините девета и десета топка.

 

Общо Златева изигра 20 мача на Европейското и реализира победи срещу първите две в ранглистата на Стария континент - Ясмин Оушън и Кристина Ткач.

Коментари

Новини Варна