IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
13:24 | 7 август 2019
Обновен: 17:40 | 25 април 2024

Варна дава и финансово рамо на волейболните ни национали

Общината отпуска 60 000 лв. за мачовете от олимпийската квалификация (9 до 11 август)

По материала работи: Борис Проданов
Варна дава и финансово рамо на волейболните ни национали

Общината ще подпомогне финансово провеждането на олимпийската волейболна квалификация  за мъже – едно от топ събитията в спортния календар на Варна за тази година. Съветниците от постоянната комисия „Младежки дейности и спорт“ дадоха положително становище за отпускането на 60 000 лв. от местната хазна.

 

„Организацията на турнира от най-високо ниво струва над 2 млн. лв. На този фон нашето участие е символично, с което показваме съпричастността си към събитието“, каза пред съветниците Кристиан Димитров,  директор на дирекция „Спорт“ в община Варна.

 

Спортното събитие ще се състои от 9 до 11 август в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта, която отговаря на най-високите изисквания за провеждане на международни състезания по волейбол. Освен българския национален отбор в турнира ще участват националните селекции на Пуерто Рико, Египет и Бразилия.

 

„Това е шансът ни да се класираме за Олимпийските игри в Токио през 2020 г. Очаквам събитието да премине при огромен интерес от страна на варненските зрители. Почти всички билети вече са разпродадени, особено за мача с Бразилия“, допълни Димитров.

Председателят на ОбС – Варна, Тодор Балабанов посочи, че решението трябва да е с предварително изпълнение, за да не се забавят средствата за родните „лъвове“.

 

Волейболистите от мъжкия национален отбор на България тренират на пълни обороти в зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта във Варна. Именно в морската ни столица в петък, събота и неделя състезателите, водени от Силвано Пранди, се изправят срещу своите съперници. Само първенецът получава квота за Игрите в Токио 2020.

 

В първия си мач от надпреварата родните представители излизат срещу Египет на 9 август, а преди това в зала „Конгресна“ играе дебютната си среща олимпийският шампион Бразилия – срещу Пуерто Рико. Във втория си мач на 10 август българските национали се срещат с Пуерто Рико. Преди него бразилците играят с Египет. В последния двубой волейболистите на България се изправят срещу олимпийския шампион Бразилия на 11 август. Трите мача на България са от 20,30 ч., а първите двубои в петък, събота и неделя са от 17 ч.

 

В интервю за авторитетния сайт WorldofVolley.com националът Тодор Скримов не скри, че ще ни е много, много трудно.

 

„Първо, трябва да победим Египет и Пуерто Рико. Не можем да подценяваме никого. Бразилия очевидно е най-добрият отбор в тази група. Имат страхотни играчи, спечелили са много отличия. Но, разбира се, това е просто един мач и вярвам, че можем да ги победим. Особено у дома, с подкрепата на нашите фенове“, изтъкна националът. 

"Лъвовете" за пореден път ще разчитат и на вярната публиката в предстоящите трудните битки, като призовават феновете за подкрепа в зала "Конгресна" в името на общата цел – класиране на Олимпийските игри в Токио.

 

Още по темата: България с най-добрите в турнира от Волейболната лига на нациите в Пловдив

Коментари

Новини Варна