IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
16:27 | 8 август 2019
Обновен: 03:37 | 17 април 2024

И четирите отбора във Варна мечтаят за Токио 2020

Силвано Пранди: Не мога да ви кажа как ще се представим в олимпийската квалификация

По материала работи: Борис Проданов
ТРЕНЬОРИТЕ И НА 4-ТЕ ОТБОРА ВЪВ ВОЛЕЙБОЛНАТА КВАЛИФИКАЦИЯ ПОСЯГАТ КЪМ ТРАДИЦИОННАТА ЯПОНСКА КУКЛА ДАРУМА – наградата за победителите в групите от квалификациите за Токио 2020. Снимка АВТОРЪТ

В олимпийската квалификация по волейбол във Варна няма да има лесни мачове. Около това твърдение се обединиха четиримата треньори, чийто отбори ще премерят сили в предпоследния си шанс за Токио 2020.

 

„Целта ни е да играем силно във всеки един мач и ако сме достатъчно добри, нека пътят ни до Токио започне от Варна. Ако не, ще трябва леко да заобиколим като минем през поправителния изпит – континенталната квалификация през януари. Благодарен съм на всички играчи, които се вложиха максимално в тренировките, но не мога да ви кажа как ще се представим, това не зависи само от нас, но и от нивото на нашите съперници“, каза наставникът на България Силвано Пранди.

 

 

„В такъв турнир не може да се говори за изразен фаворит. Всички отбори са се подготвили по най-добрия начин за тази квалификация и ще дадат максимума от себе си. Това което си направил в миналото не е гаранция за бъдещи успехи. За нас олимпиадата в Токио на практика започва от тук, мачовете ще са със същия заряд. Българският отбор безспорно е сред най-силните в света, треньорът ви също е много добър, а това е от голямо значение“, коментира и Ренан дал Зото – старши треньор на Бразилия.

 

„Всички четири отбора имаме своите олимпийски мечти – кои по-големи, кои по-малки. Нашият състав е млад, целта ни е да се обиграваме и да трупаме опит преди африканската квалификация в началото на следващата година, но и тук няма да се предадем без бой. Всички мачове ще са трудни, но за нас най-важен ще е мачът с България, защото е първи“, допълни селекционерът на Египет Гидо Вермюлен.

Треньорите на отборите във волейболната квалификация считат, че във Варна няма изявен фаворит.

Снимка АВТОРЪТ

 

„Бразилия е фаворит в групата, но отборът на България също има своите шансове, предстои да видим как ще се справи със завишените очаквания пред собствена публика. Нашата цел е да се развиваме и да популяризираме спорта, искаме да създадем истинска волейболна култура в Пуерто Рико“, посочи Освалд Антонети – наставник на Пуерто Рико.

 

Дворецът на културата и спорта във Варна за първи път в своята история приема олимпийска квалификация. Чуждестранните треньори не скриха, че са чували за атмосферата, която създават феновете по време на мачовете на България.

 

В първия си мач от надпреварата родните представители излизат срещу Египет на 9 август, а преди това в зала „Конгресна“ играе дебютната си среща олимпийският шампион Бразилия – срещу Пуерто Рико. Във втория си мач на 10 август българските национали се срещат с Пуерто Рико. Преди него бразилците играят с Египет. В последния двубой волейболистите на България се изправят срещу олимпийския шампион Бразилия на 11 август. Трите мача на България са от 20,30 ч., а първите двубои в петък, събота и неделя са от 17 ч.

Японската кукла Дарума пристигна във Варна вчера.

 

Традиционната японска кукла Дарума пристигна във Варна и очаква победителя в олимпийската квалификация по волейбол за мъже. Това е наградата за отборите, които спечелят шестте групи от квалификациите за Токио 2020 от 9 до 11 август. Японската кукла ще се превърне в талисман за късмет на волейболните селекции, които ще си осигурят участие на игрите в Япония догодина.

 

Полина Петрова

 

Още по темата: Варна дава и финансово рамо на волейболните ни национали

Коментари

Новини Варна