IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Спорт
19:46 | 20 август 2019
Обновен: 08:22 | 23 април 2024

Двама американци подсилиха Рилски спортист

Това са Екзейвиър Джонсън и Брендън Браун

По материала работи: Пламен Янков
Двама американци подсилиха Рилски спортист

Рилски спортист се подсили с двама американци. Единият е Екзейвиър Джонсън, който играе на позиция 4, съобщава официалният сайт на клуба, цитирани от sportal.bg. Джонсън е с ръст от 202 см и тежи 105 кг. Играе в PAC 12, която е една от най-силните конференции в САЩ за Университета в Колорадо, заедно с гарда на Сан Антонио Спърс и националниоя отбор на САЩ Дерик Уайт, с когото извеждат универитета си три пъти до March Madness. През последния сезон Джонсън се състезава за отбора на Далас Маверикс в G-League - Texas Legends, където записва средно по 15 точки, 5,9 борби. Това ще е първата му година в Европа.

 

Сънародникът на Джонсън - Брендън Браун, пък ще реди нападението на Рилски спортист през новия сезон. Браун е с ръст от 180 см. И с екипа на Рилецо ще започне своя трети професионален сезон в Европа. До момента гардът е играл в швейцарския Бонкур, с които е бил реализатор на лигата, записвайки средни показатели от 27 точки и 4 асистенции на мач. След това следват трансфери в гръцкия Паниониос, Поатие във Франция и Нюшател в Щвейцария. Там последния сезон Браун записва по 17,4 точки, 4,1 асистенции, 3 борби и 1,35 отнети топки.

 

Преди да дойде в Европа американецът се състезава за LMU - Loyola Marimount University в Лос Анджелис (където сега е Иван Алипиев). Там треньор му е Mike Dunlap, който беше треньор на Шарлът Хорнетс в НБА. Два пъти е избиран в отбора на конференцията. Преди това с Джуниър колидж е шампион на Америка и играч на годината в Америка.

Коментари

Новини Варна