IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
19:46 | 24 август 2019
Обновен: 03:24 | 18 април 2024

Контузия оформи финалния състав на САЩ за Световното по баскетбол

Грег Попович остана с 12 играчи на разположение

По материала работи: Пламен Янков
Контузия оформи финалния състав на САЩ за Световното по баскетбол

Кайл Кузма отпада от състава на САЩ заради травма в глезена, като по този начин стана ясно кои са играчите, на които Грег Попович ще разчита за световното първенство по баскетбол в Китай, съобщи sportal.bg. Селекционерът на практика остана с 12 играчи на разположение, а ето и кои са те: Харисън Барнс (Сакраменто), Джейлън Браун (Бостън), Джо Харис (Бруклин), Брук Лопес Милуоки), Крис Мидълтън (Милуоки), Донован Мичъл (Юта), Мейсън Плъмлий (Денвър), Маркъс Смарт (Бостън), Джейсън Тейтъм (Бостън), Майлс Търнър (Индиана), Кемба Уокър (Бостън и Дерик Уайт (Сан Антонио).

 

В щаба на Попович попадат Стив Кър (Голдън Стейт) и Лойд Пиърс (Атланта), както и Джей Райт, който е треньор на колежанския Виланова. Щатите ще защитават титлата си от Мондиал 2014 в Испания, като от тогавашния състав в отбора сега е единствено Мейсън Плъмлий. Шампионите са в група с Турция, Чехия и Япония.

 

Първата им среща е на 1 септември срещу чехите. Днес американците записаха първата си загуба от повече от десетилетие, отстъпвайки на Австралия в контролна среща.

Коментари

Новини Варна