IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
12:46 | 9 септември 2019
Обновен: 07:23 | 30 април 2024

„Локомотив“ (Варна) смени треньора

При „железничарите“ има кадрови промени, спартаклии запазват състава

По материала работи: Борис Проданов
„Локомотив“ (Варна) смени треньора

Шампионът на страната по хандбал за мъже и носител на Купата "Локомотив" (Варна) се раздели с треньора Никола Карастоянов, който поради лични ангажименти няма да може да води "железничарите" и през този сезон. Никола остава част от ръководството на клуба, съобщава официалната фейсбук страница на тима. През сезон 2019/2020 наставник ще бъде Чавдар Чернев с помощник Иван Иванов – Змея. От Варна посока Норвегия поема и един изключително талантлив и перспективен състезател Георги Атанасов. „Локомотив“ тренира вече над 3 седмици. Към „железничарите“ се присъединиха доскорошните локомотивци Веселин Китанчев и Пенчо Рачев. Първите контроли на клуба най-вероятно ще са на превърналия се вече традиционен турнир "Тодор Хънков" в Бургас на 14 и 15 септември.

 

Хандбалният „Спартак“ (Варна) пък тренира изцяло със състава от миналия сезон. „Имам устна договорка с всичките 15 хандбалисти да останат и за следващото първенство. Четвърта година ще разчитаме на нашите кадри, така че се надявам да са придобили опит и да играят по-добре. Целта ни е да завършим в Топ 4”, заяви треньорът Веселин Станков.

 

Той разкри, че в следващите 14 дни ще работят здраво за кондиция, защото в края на миналото първенство са отпаднали физически и не иска да повтарят тази грешка.

 

На 14 и 15 септември спартаклии ще изиграят 3 мача в турнира „Тодор Хънков” в Бургас.

 

Това ще са и единствените контроли на „Спартак“ преди старта на новия сезон в А група на 28 септември.

 

Още по темата: Във Варна откриха Европейското първенство по хандбал за девойки

Коментари

Новини Варна