IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
18:23 | 22 януари 2020
Обновен: 10:24 | 20 април 2024

Мария Шарапова – свидетели ли сме на падението на един шампион?

Какво ще е бъдещето на рускинята в тениса?

По материала работи: Слав Велев
Мария Шарапова – свидетели ли сме на падението на един шампион?

Мария Шарапова претърпя тежка загуба още в началото на Australian Open. Тя отпадна от първенството и загуби изключително много позиции в световната ранглиста. Тя бе 145-та в началото на турнира, но сега е извън първите 350 тенисисти.

 

Рускинята получи "уайлд кард", за да участва на Australian Open, тъй като травма на рамото я възпрепятства от това да участва в голяма част от състезанията през изминалия сезон. Но след загубата, сериозни въпроси са задавани относно бъдещето на Шарапова. Ставаме ли свидетели на падението на един шампион?

 

"Трудно ми е да ви кажа какво ще се случи след 12 месеца“, заяви тенисистката на въпрос, дали ще се завърне отново в Мелбърн. Тя все още не е сигурна и какъв ще е графикът й през 2020 година.

 

"Нямам кристална топка, за да ви кажа дали ще мога или дали ще играя в турнирите, които искам“, допълни тя 45 минути след загубата.

 

Но от миналогодишния Аustralian Open, рускинята не е печелила двубои. Тогава Шарапова приключи своето участие в четвъртия рунд. Травмата в рамото я принуди да се откаже от участието си във French Open, а травма на ръката я накара да се откаже в първия кръг на Уимбълдън.

 

Още в първия рунд на US Open рускинята бе разгромена от Серина Уилямс. Тогава падна на 136-то място в световната ранглиста, най-ниската й позиция от 2002 насам, пишат от CNN.

 

Всички си спомняме и скандала през 2016 година, когато Мария Шарапова даде положителна проба за забранената субстанция Мелдоний. Тя получи забрана да играе тенис в следващите 2 години, но по-късно властите се смилиха над нея и скъсиха забраната на 15 месеца. Когато се върна на корта през април обаче, Шарапова така и не успя да стигне висините от началото на кариерата си. Най-доброто й постижение пред последните години си остава достигането на четвъртфинала на French Open през 2018 година.

 

Статутът на шампион, който Шарапова все още има, й дава възможността да приеме неограничен брой шансове чрез "уайлд кард“. В колко от тях ще я видим обаче остава несигурно.

 

За сега едно е сигурно – шансовете Мария Шарапова да вдигне купа от големия шлем са нищожни.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна