IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
08:45 | 23 януари 2020
Обновен: 03:15 | 17 април 2024

Гризман изведе "Барселона" до победа срещу "Ибиса"

Грандът отива на 1/8-финалите за Купата на краля

По материала работи: Слав Велев
Гризман изведе "Барселона" до победа срещу "Ибиса"

Барселона се класира за 1/8-финалите за Купата на краля, след като победи третодивизионния Ибиса с 2:1 в среща, която се игра на изкуствения терен на стадион "Кан Мисес".

 

Футболистите на треньора Кике Сетиен допуснаха гол още в началото на двубоя, който бе дело на Хавиер Перес Матео (9'). Каталунците стигнаха до изравнително попадение, благодарение на Антоан Гризман (72'), а в добавеното време на срещата французинът (90+4') донесе победата за Барса.

 

Двубоят започна добре за госите, които поеха инициативата, въпреки че Кике Сетиен бе дал почивка на лидерите на каталунския гранд Лионел Меси, Жерард Пике, Серхио Бускетс и Жорди Алба.

 

Напук на логиката обаче домакините поведоха в резултата в 9-ата минута. Хавиер Перес Матео изпревари Рикард Пуч и успя да преодолее вратаря на Барса Нето, който нямаше какво да направи.

 

В следващите минути гостите отново напомниха за времената на Пеп Гуардиола начело на каталунците, запазвайки притежанието на топката и разменяйки пасове по конец от играч на играч. Това обаче не даваше желания резултат и те така и не успяваха да стигнат до вратата на Херман Пареньо.

 

При една от малкото си атаки домакините нацелиха греда. Раи Нашименто Оливейра се оказа непокрит в наказателното поле и отправи диагонален изстрел по земя. Топката мина покрай Нето, но се удари в левия страничен стълб. Кълбото попадна в краката на Анхел Родадо, който също шутира, но стражът на Барселона изби. Така първото полувреме приключи без повече голове.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна