IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
09:45 | 27 януари 2020
Обновен: 03:11 | 17 април 2024

Йордан Атанасов и Янаки Янакиев взеха приза „Автомобилист на годината“

Във Варна бяха връчени награди и за ретро рали шампионата, и за електромобили

По материала работи: Борис Проданов
Йордан Атанасов и Янаки Янакиев взеха приза „Автомобилист на годината“

Напълно очаквано и заслужено пилотът Йордан Атанасов и навигаторът му Янаки Янакиев бяха обявени за победители в годишните награди на Варна „Автомобилист на годината 2019“. Кристиан Димитров, директор на общинската дирекция „Спорт“, награди призьорите и приветства присъстващите на церемонията гости.

 

Стефан Друмев и Лиляна Максимова спечелиха титлата в националния ретро рали шампионат за 2019 г. Това беше тяхно дебютно участие и ги зарадва с трофей. Те стартираха с автомобил „Уно Турбо“.

 

За първи път в ретро състезанията на морската столица за изминалата година имаше участие и на електромобили. Председателят на електромобилен клуб „Варна“ Димо Стефанов получи специална грамота за участието на представители на този клуб в надпреварата.

 

Призът за най-интересна проява за 2019 г. заслужи Ангел Пеев, председател на национален клуб „Трабант“. По повод 30 г. от падането на Берлинската стана от националния клуб „Трабант“ организираха във Варна специалон авто шоу в което един трабант разби стената. Участваха 80 трабанта.

СТЕФАН ДРУМЕВ И ЛИЛЯНА МАКСИМОВА с наградата за ретро шампионата.

Снимки NARODENSPORT.EU

 

Навигаторът Янаки Янакиев обяви, че до дни му предстои участие на рали в Румъния.

 

“Тръпка все още има. Затова не спираме да се състезаваме. Амбицията на Орлин Пенев не спира, за поредна година успя да организира церемонията, за което му благодарим. Мечтая за повече, но с този автомобил това са ни и възможностите. В Румъния, но с друга кола - „Пежо 2028“, ще стартирам в състезание изцяло на сняг. Пилотът е Никола Мишев. Той е от Варна, но живее от доста време в столицата. За 2020 г. отново поглеждаме към титла в Балканския рали шампионат и евентуално в българския. Именно в северната ни съседка имаме шанс да поддържаме физическата си подготовка и да натрупаме известен опит на сняг. От години не сме се шофирали и на макадам. Гледах на снимки и клипове, че от месец и половина снегът там нсе трупа, но не се топи“, сподели Янаки Янакиев.

 

Прочетете още: Плувен турнир във Варна става световна квалификация

Коментари

Новини Варна