IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
14:04 | 28 януари 2020
Обновен: 22:27 | 24 април 2024

Тенисист от Варна е част от отбора на ITF до 18 г.

Пьотр Нестеров поднови сезона в Парагвай

По материала работи: Борис Проданов
Тенисист от Варна е част от отбора на ITF до 18 г.

Пьотр Нестеров (ТК "Черно море – Елит" – Варна) е част от отбора на ITF до 18-годишна възраст. Това е поредното признание за младите родни тенис таланти. От 21 до 26 януари Нестеров взе участие в тренировъчен лагер в Парагвай. Той стартира в турнир за юноши от първа категория на ITF в столицата на Парагвай – Асунсион. След това ще играе два силни турнира в Бразилия (Порто Алегре и Крисиума). Инициативата за отборите на ITF е финансирана от фонда за развитие на „Гранд шлем“ държавите. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна и от страна на БФТ. Участието е изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири под ръководството на официални треньори на ITF и „Тенис Европа“. Всички разходи са покрити от Фонда за развитие Grant Slam.

 

И през миналия сезон Нестеров продължи с великолепното си представяне и постигна много сериозни успехи. Пьотр спечели три титли на сингъл на турнири от ITF за юноши и девойки. Той триумфира с трофея на турнира от трета категория на ITF в Цавтат (Хърватия). Също така стана двоен шампион на турнира от четвърта категория на ITF в Скопие (Македония) и спечели титлата на сингъл на друг турнир от пета категория в македонската столица. В тандем със Симеон Терзиев (ТК "Диана", гр. София) е първи по двойки на турнира от втора категория на ITF в Хайфа (Израел). Двамата с Терзиев спечелиха и второ място по двойки на турнира по тенис за мъже от серията "Фючърс" на ITF в Бургас.

 

Варненецът завърши на престижното пето място на сингъл на европейското лично първенство в Москва, а също е пети в Европа по двойки в тандем с Иван Пенев. Пьотр е троен шампион (сингъл, двойки юноши и смесени двойки) от Държавното лично първенство на открито до 16 г. през миналата година. С отбора на България спечели две седми места на европейските зимни и летни отборни купи.

 

Припомняме, че през 2018 г. Нестеров беше избран за най-добър тенисист на Европа до 16-годишна възраст. Тогава той спечели „Мастърс“-а на най-добрите осем тенисисти на Стария континент до 16 г. Личен треньор на Пьотр е Кристиан Илиев.

 

Прочетете още: Варна може да приеме квалификация за Евроволей 2021

 

 


 

Коментари

Новини Варна