IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
15:46 | 12 февруари 2020
Обновен: 19:54 | 25 април 2024

Американски баскетболист напуска Варна заради паспорт

„Черно море Тича“ ще доиграе НБЛ без него

По материала работи: Борис Проданов
Джими Гавин (във въздуха).

Баскетболистът от САЩ Джими Гавин напуска „Черно море Тича“. Това заяви пред BGbasket.com изпълнителният директор на клуба от Варна Саша Топчов, като обясни и мотивите за раздялата.

 

„Има една нелепа причина. Паспортът му е пълен с печати и няма къде да му се сложи виза за работа в България. Няма начин да се реши проблемът, защото ще му трябват поне 2-3 седмици да си издаде нов паспорт и още три за визата. Ще отнеме много време и няма как да се реагира по друг начин. Благодарим му за всичко, което направи за нас, беше удоволствие и чест да бъде в нашия отбор“, заяви Топчов.

 

Следващият мач на „моряците“ е на 29 февруари заради паузата за националните отбори, но дотогава от клуба няма да търсят чужденец за заместник на Гавин.

 

„Решихме да дадем шанс на варненски играчи и да се опитаме да наложим младите, както и да върнем тук състезатели от нашата школа, които са играли в други клубове. Имаме набелязани имена, но за момента не мога да кажа нищо повече“, добави той.

 

Прочетете още: Варна отново става световен център на бойните спортове


 

 

Коментари

Новини Варна