IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
18:02 | 16 февруари 2020
Обновен: 11:14 | 26 април 2024

СКТМ „Комфорт“ остава трети в държавното по тенис на маса (ВИДЕО)

Надявам се, че ще успеем да запазим позицията си и след последния кръг в Русе, заяви играещият треньор Стоян Поппетров

По материала работи: Слав Велев
СКТМ „Комфорт“ остава трети в държавното по тенис на маса (ВИДЕО)

Варненският клуб по тенис на маса „Комфорт“ запази третото място във временното класиране на държавния шампионат, след приключването на двубоите от първия турнир във втория етап. Пред собствена публика варненските тенисисти се наложиха с 4:1 над „Стоянстрой“ (Пловдив) и постигнаха три победи с резултат 4:2 – над „Боровец“ (Горна Оряховица), "Чоо" Пловдив и "Металик" (Перник) и вече имат 19 точки в актива си.
 

"Много съм доволен от представянето до момента, защото отборът наскоро го сформирахме, дори мога да кажа, че съм приятно изненадан от поредните победи, които момчетата правят", коментира пред камерата на телевизия "Черно море" почетният председател на СКТМ „Комфорт“ Атанас Костурков. 
 

"Задачата ни беше да не допускаме загуба в турнира във Варна, за да можем да отстояваме позициите си, заслужени от първите кръгове. Надявам се доброто представяне да продължи до края, а защо не и някоя победа над фаворитите да запишем. Тази година, освен за титлата при жените, ще се борим и за медал при мъжете", допълни заместник председателят на СКТМ „Комфорт“ Антон Радушев. 

 

"Доста силно се представихме, постигнахме победи и дръпнахме с още две точки пред основния си конкурент за третото място, отборът на "Боровец" (Горна Оряховица). Надявам се, че ще успеем да запазим позицията си и след последния кръг и ще приключим шампионата официално трети", заяви играещият треньор в СКТМ „Комфорт“ Стоян Поппетров. 
 

 

"Дунав" и "Марек Дигиеста" (Дупница) продължават оспорваната битка за титлата, като тимът от Русе води с точка. И двата отбора завоюваха по четири победи от турнира във Варна. Тенисистите на "Дунав" се наложиха с 4:1 над "Роко" и "Стоянстрой", с 4:2 над "Боровец" и с 4:0 над "Чоо", докато представителите на "Марек Дигиеста" (Дупница) надделяха с 4:1 над "Чоо" и "Роко", с 4:0 над "Металик" и с 4:2 над "Стоянстрой".
 

"Още в следващия кръг играем директно с отбора на "Марек Дигиеста", който е и шампион от миналата година, и се надявам да спечелим титлата още в Дупница", коментира състезателят на "Дунав" Теодор Александров. 
 

"Засега шансът на двата отбора е 50:50, те ни водят с една победа, но мисля, че ще имаме още един състезател, който ще ни подкрепи в следващите кръгове, така че според мен все още можем да дублираме титлата си", заяви Петьо Кръстев  от "Марек Дигиеста" (Дупница). 
 

Следващият турнир от втория етап на държавния шампионат е на 11 и 12 април в Дупница. През май надпреварата продължава с турнирите в Пловдив и Русе, съответно на 9-и и 10-и и 30-31-ви.

 


Полина Петрова

Коментари

Новини Варна