IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
15:31 | 11 септември 2016
Обновен: 03:56 | 30 април 2024

Трус от 4 по Рихтер разлюля Скопие

Земетресението е било на 2 км дълбочина на 3 км от столицата

По материала работи: Юлиян Атанасов
Трус от 4 по Рихтер разлюля Скопие

Земетресение с магнитуд 3.9 по скалата на Рихтер е било усетено тази сутрин в Скопие и района на македонската столица.Минута след първото земетресение е последвал втори трус от 2.8 по Рихтер. Първият трус е регистриран в 06.58 часа местно време , съобщават македонските медии, цитирани от "Фокус".

 

Според обсерваторията на Природо-математическия факултет в Скопие и Белград, епицентърът е бил на 3 километра югозападно от Скопие и на 2 км дълбочина под земната повърхност. Земните трусове са предизвикали паника сред жителите на македонската столица. Те са били усетени и в южните части на Косово, включително и в столицата Прищина. Към момента няма информация за пострадали и разрушения. Електронното издание "Либертас" съобщава, че са възможни последващи трусове. Изданието подчертава, че земетресението не е било свързано с последните наводнения. Електронното издание "Фактор" цитира ръководителя на института по сеизмология Михаил Гаревски, според който земетресението не е било толкова силно, че да предизвика щети.

dnes.bg

 

Четете още:Земетресение с магнитуд 5,7 по Рихтер разлюля Танзания

Коментари

Новини Варна