IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
22:38 | 21 октомври 2016
Обновен: 12:39 | 1 май 2024

Нелегалните мигранти трябва да бъдат връщани там, откъдето са дошли

Това заявиха министрите на вътрешните работи на шестте най-големи държави от ЕС

По материала работи: Слав Велев
Нелегалните мигранти трябва да бъдат връщани там, откъдето са дошли

Министрите на вътрешните работи на шестте най-големи държави от ЕС заявиха днес, че нелегалните мигранти трябва да бъдат връщани в страните, от които са дошли, предаде АФП, цитирана от БТА и "Дарик".


Репатриранията са основен елемент от европейската политика по миграцията, каза италианският вътрешен министър Анджелино Алфано на конференцията в Рим. На нея министрите на вътрешните работи на Италия, Испания, Германия, Франция, Обединеното кралство и Полша обсъдиха миграцията, борбата срещу тероризма и киберсигурността.
 

Във форума взеха участие също така американският министър на вътрешната сигурност Джей Джонсън и на правосъдието Лорета Линч.


Алфано каза, че си има правила за влизане в Европа. "Тези правила трябва да бъдат спазвани от хората, които не са бежанци и от тези, които не бягат от войни или от преследване", допълни той.
 

Според него ЕС трябва да се заеме с миграционния въпрос, тъй като европейският подход ще бъде по-ефективен, отколкото ако всяка страна сама опитва да се справи с него.

Коментари

Новини Варна