IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
21:23 | 23 юни 2017
Обновен: 16:20 | 20 април 2024

Тръмп се съмнява в безпристрастността на прокурор, който работи по президентската кампания през 2016-а

Робърт Мълър разследва предполагаемо руско влияние при избора

По материала работи: Слав Велев
Тръмп се съмнява в безпристрастността на прокурор, който работи по президентската кампания през 2016-а

Доналд Тръмп изрази съмнения за безпристрастността на специалния прокурор, назначен да разследва дали е имало тайни споразумения между близки на американския президент и Кремъл по време на изборната кампания през 2016 г., предаде Франс прес, цитирана от БТА и Дарик.


Робърт Мълър, уважаваният бивш директор на ФБР по времето на президентите Джордж Буш и Барак Обама, бе назначен в средата на май да оглави разследването за предполагаемо руско влияние върху американските избори. Това стана малко след като директорът на ФБР Джеймс Коми бе уволнен по нареждане на Тръмп.


Журналистка от Фокс нюз попита президента дали Мълър трябва да си направи отвод заради предполагаемите си връзки с Коми и симпатизанти на демократите. Тръмп отговори: "Той е много, много добър приятел на Коми, което е много смущаващо".
 

"Мога да кажа, че хората, които бяха наети" да работят в екипа на Мълър "са до един поддръжници на Хилари Клинтън", допълни той. Според американски медии някои членове от екипа са правили дарения за кампании на кандидати на Демократическата партия.
 

"Но Мълър е почтен човек и се надявам, че ще намери почтено решение", каза Тръмп в даденото вчера интервю.
 

Назначен от министъра на правосъдието, Мълър разполага с по-голяма независимост от обикновен прокурор или от директора на ФБР. Той може да бъде уволнен единствено ако допусне груба грешка в работата си, отбелязва Франс прес.

 

Коментари

Новини Варна