IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
14:16 | 18 август 2017
Обновен: 05:10 | 24 април 2024

Жертвите на атаките в Каталуния вече са 14

Жена, тежко ранена при атаката в курорта Камбрилс, почина в болницата

По материала работи: Пламен Янков
Жертвите на атаките в Каталуния вече са 14

Броят на убитите при двете терористични нападения с автомобили в испанската автономна област Каталуния нарасна на 14 души, след като жена, тежко ранена при атаката в курорта Камбрилс, почина в болницата, съобщиха ДПА и Ройтерс, като се позовават на местните власти.

 

На 17 август на туристическата улица „Рамбла“ в Барселона бус се вряза в тълпата от хора. Шофьорът избяга, като полицията не изключва той да е 17-годишен младеж. В резултат на нападението 13 души загинаха, над 120 бяха ранени.

 

Общо са пострадали граждани от 28 различни националности, сред които французи, австралийци, китайци, руснаци и др. Няма данни за пострадали българи. Отговорност за атаката пое терористичната групировка „Ислямска държава“.

 

Тази нощ полицията ликвидира в Камбрилс в южната част на Каталония четиримата терористи и рани още един, който малко по-късно почина.

 

Терористите са се опитали да извършат атентат, подобен на този в Барселона. В резултат пострадаха шестима души, включително полицай, отбелязва Дарик.

 

Четете още Петгодишно ирландче – сред ранените в Барселона

Коментари

Новини Варна