IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
15:40 | 20 август 2017
Обновен: 01:02 | 12 май 2024

Ракета удари Международното изложение в Дамаск

Бизнес събитието се провежда за първи път след 5-годишна пауза

По материала работи: Борис Проданов
Ракета удари Международното изложение в Дамаск

Няколко души са пострадали при ракетно нападение в близост до Международното изложение в Дамаск, съобщи АФП.

 

Международното бизнес събитие се провежда за първи път след 5-годишна пауза.

 

По информация на репортери на сирийска телевизия, присъствали на изложението, ракетата е ударила близо до входа на комплекса, където се провежда форума.

 

Все още няма данни за броя на пострадалите при атаката.
"Подготвяхме се за още посетители, когато чухме експлозията... Видях дим пред входа на изложбената зала", разказва свидетелят Ияд Джабер.

 

Припомняме, Международното изложение в Дамаск беше най-голямото събитие в икономическия календар на Сирия. За първи път изложението е проведено през 1954 година. Последното провеждане на форума беше през лятото на 2011 година, малко след бунта срещу правителството на президента Башар Асад.

 

Тази година фестивалът беше открит в четвъртък, 17 август. По първоначални планове форумът трябваше да продължи 10 дни.
 

Генералният директор на форума Фарис ал-Картали посочи, че тази година изложение ще има, защото в Сирия вече се усещало спокойствие и стабилност в повечето региони, а изложението било изключително важно за икономиката на страната. По-рано тази седмица Картали сподели и че "провеждането на събитието тази година трябва да сигнализира за началото на възстановяването на страната".

 

Представители на САЩ и Европа, които към момента са наложили санкции върху управлението на Асад, не бяха официално поканени да участват в изложението. Все пак на форума присъстваха няколко европейски компании по собствено желание.

news.bg

 

Четете още: САЩ шпионирали Русия с помощта на Луната

Коментари

Новини Варна