IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
10:02 | 7 октомври 2017
Обновен: 22:20 | 20 април 2024

Стрелецът от Лас Вегас бил на 20 круиза, някои в Европа

Арсеналът на Стивън Падок е включвал и трасиращи патрони

По материала работи: Деян Михайлов
Стрелецът от Лас Вегас бил на 20 круиза, някои в Европа

Арсеналът на стрелеца от Лас Вегас е включвал и трасиращи патрони. Това заяви източник, цитиран от Асошиейтед прес. Засега не е ясно дали Стивън Падок е използвал трасиращите патрони по време на безразборната стрелба от хотелската си стая.

Той купил трасиращите боеприпаси 308-ми и 223-ти калибър от частен продавач, с когото миналия месец се запознал на оръжеен панаир във Финикс, каза пожелалият анонимност източник.

Трасиращите патрони се използват, за да могат със светенето си да показват траекторията на стрелящия при стрелба по тъмно, така че да може да се прицелва по-точно. Използването им обаче може и да разкрие позицията на стрелящия.

На видеокадрите от стрелбата в Лас Вегас от момента, когато Падок открива огън по публиката на концерт, на 32-ия етаж на хотела, където е стаята му, се вижда блясък от стрелба. В нощното небе обаче не се виждат куршумите.
След стрелбата в Лас Вегас Националната асоциация на притежателите на огнестрелно оръжие в САЩ се присъедини към правителството на президента Тръмп и ръководството на републиканците в Конгреса и изненадващо подкрепи въвеждането на някои регулации, отнасящи се до огнестрелните оръжия.

По-специално става дума за устройства, позволяващи полуавтоматични оръжия да се преправят така, че да стрелят в по-голяма степен като изцяло автоматични. Такива устройства са били открити в хотелската стая на Падок.

Тръмп заяви, че правителството му обмисля дали изобщо да не бъдат забранени.
 
Конгресмените в щатските Конгреси на Масачузетс и Ню Йорк внесоха законопроекти за забрана на тези устройства в щатите си.

Преди стрелбата Падок е осъществил 20 круизни пътувания, по време на които е посетил редица държави, в това число европейски и близкоизточни, съобщи телевизионният канал Си Ен Ен.


dariknews.bg

Коментари

Новини Варна