IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
17:51 | 15 октомври 2017
Обновен: 15:47 | 24 март 2024

Иран може да излезе от ядрената сделка, ако САЩ продължат със санкциите

Възможните ходове на Техеран коментира иранският първи дипломат

По материала работи: Юлиян Атанасов
Иран може да излезе от ядрената сделка, ако САЩ продължат със санкциите

Иран може да излезе от ядреното споразумение, подписано през 2015, ако Съединените щати продължат политиката на санкции срещу страната. Това заяви външният министър на Иран Джавад Зариф, цитиран от агенция Bloomberg.„Ако във всеки един момент Иран почувства, че действията, предприемани от отсрещната страна по отношение на отмяна на санкциите, не са достатъчни за Ислямската Република (Иран – бел.ред.), то пред страната стоят няколко варианта, един от които е излизането от ядреното споразумение“, заяви иранският първи дипломат.

 

На 25 юли законопроектът за разширяване на санкциите от страна на САЩ към Руската федерация, Иран и КНДР бе одобрен от Палатата на представителите в Конгреса (долната камара), а на 27 той премина успешно и през Сената (горната камара). На свой ред от Белия дом съобщиха, че президентът Тръмп се е запознал с окончателния вариант на документа и е готов да го подпише, а като в началото на август това стана факт. На свой ред Техеран очаквано реагира на новия пакет от рестрикции, като обяви, че ще въведе контрасанцкии срещу Вашингтон. 

bloombergtv.bg

 

Четете още: Кюрдските сили получиха отсрочка от 24 ч. да напуснат Киркук

 

Коментари

Новини Варна