IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
18:19 | 11 декември 2017
Обновен: 06:57 | 21 април 2024

Технически дефект спаси Ню Йорк от нов бомбен ужас

Взрив на автогара вдигна по тревога Манхатън

По материала работи: Слав Велев
Технически дефект спаси Ню Йорк от нов бомбен ужас

Експлозия на една от най-големите автобусни станции в Ню Йорк хвърли в паника пътници и минувачи на "Таймс Скуеър", предаде CNN.

 

Мястото на инцидента е на 42-ра улица и Осмо авеню, близо до Емпайър стейт билдинг и "Таймс скуеър". На самия ъгъл се намира терминалът за междущатските автобуси Port Authority, през която минават около 8000 автобуса на ден.

 

Днешната експлозия в Манхатън бе опит за терористична атака, заяви кметът на Ню Йорк Бил де Блазио. Смята се, че нападателят е действал сам, уточни той. По думите му взривът вероятно е станал случайно и не е ясно какви са били намеренията на заподозрения.

 

 

Полицейски източници, цитирани от CNN, съобщават, че има задържан заподозрян. Според американските медии взривът е предизвикан от самоделна бомба.

 

По-късно стана ясно, че задържаният е единственият ранен по-сериозно при нападението. Мъжът бил привързал самоделна бомба към тялото си, която избухнала на перон в метрото в 7.30 часа местно време. Раните му не са животозастрашаващи.

 

Шефът на нюйорската полиция Джеймс О' Нийл съобщи, че заподозреният е 27-годишен узбек на име Акайед Уллах. Полицейски източник, цитиран от CNN, каза, че мъжът живее в Бруклин и вероятно идва от Бангладеш. Нападателят бил признал, че се е заклел във вярност на групировката "Ислямска държава".

 

 

Според CNN още четирима човека, намирали се на перона, са леко ранени.

 

Евакуирани са няколко линии на метрото, които минават под автогарата.

 

fakti.bg

 

Четете още:   

Коментари

Новини Варна