IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
12:59 | 30 декември 2017
Обновен: 14:48 | 15 април 2024

Путин поздрави световни лидери по случай Нова година

Руският президент призовава за взаимно уважение, което трябва да бъде основата на двустранните отношения

По материала работи: Борис Проданов
Путин поздрави световни лидери по случай Нова година

Руският президент Владимир Путин поздрави световни лидери по случай Коледа и настъпващата Нова година.
 
В посланието си до американския държавен глава Доналд Тръмп, руският президент призовава за взаимно уважение, което трябва да бъде основата на двустранните отношения, предаде Агенция "Фокус".

Според Путин, това е нужно за да се осигури стабилност по света и да се даде най-твърд отговор на глобалните предизвикателства и заплахи.

„Това ще ни позволи да се придвижим напред към създаването на прагматично дългосрочно сътрудничество“, завърши съобщението си към Тръмп руският президент. 

Путин използва поздрава си към френския президент Еманюел Макрон за да покани своя колега да посети Кремъл през 2018 г.

След като пожела весело посрещане на празници на кралица Елизабет втора и британския премиер Тереза Мей, Путин подчерта, че развитието на добрите отношения между Лондон и Москва е в интерес и на двата народа.

Руският президент не пропусна да спомене германския канцлер Ангела Меркел и президента на ФРГ Франк-Валтер Щайнмайер, като главата на Кремъл препотвърди готовността на Русия за продължаване на диалога и съвместната работа с Берлин.

В поздрава към министър-председателя Бенямин Нетаняху се изразява вярата на Путин, че Израел ще продължи да работи за осигуряването на безопасността в Близкия изток.

Руският президент не пропусна да спомене в своето обръщение също така президентите на Китай Си Дзинпин и Южна Корея Мун Дже-ин, както и японския премиер Шиндзо Абе.

Путин препотвърди руския ангажимент в Сирия по време на поздрава си към Башар Асад и изрази надежда за продължаване на добрите отношения с Турция и президента Реджеп Тайип Ердоган. 

Коментари

Новини Варна