IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
18:08 | 17 февруари 2018
Обновен: 05:10 | 21 април 2024

Заради стрелеца от Флорида искат оставката на директора на ФБР

Бюрото не е откликнало на сигнали за опасното поведение на Никълъс Круз

По материала работи: Борис Проданов
Заради стрелеца от Флорида искат оставката на директора на ФБР

Губернаторът на Флорида Рик Скот призова директора на ФБР да подаде оставка. Причината за това е, че бюрото не е откликнало на сигнали за опасното поведение на Никълъс Круз, предаде Bulgaria ON AIR.

 

По-рано тази седмица 19-годишният стрелец отне живота на 17 души в училище във Флорида.
 

На 5 януари във ФБР пристига сигнал от близък на Никълъс Круз с предупреждение, че момчето притежава оръжия, поведението му било безотговорно, а той открито е имал желание да убива хора. 

 

ФБР не спазва поставения протокол и не предава информацията на местната полиция. Губернаторът на Флорида Рик Скот призова директорът на ФБР да подаде оставка.

 

В Маями погребаха 14-годишната Алиса Алхадеф – една от най-младите жертви на кръвопролитието. 

 

Американският президент Доналд Тръмп вече пристигна във Флорида заедно със съпругата си Мелания. Едно от първите места, които посети беше болницата, в която са пострадалите при нападението. Той посети и местния участък, където се срещна с членовете на спешните екипи, отзовали се на мястото на нападението.

 

Стрелбата във Флорида е една от най-смъртоносните в Съединените щати, след като нападение през 2012 год. отне живота на 20 първокласници и шест учители.

dnes.bg

 

Още по темата: 19-годишен уби 17 във Флорида! Жертвите – възрастни и деца

Коментари

Новини Варна