Датската кралица Маргрете Втора се сбогува със съпруга си на частна церемония
Близките на покойника се държаха за ръце по време на службата
Публикувана: 20 Feb 2018 | 16:48

Със сълзи на очи датската кралица Маргрете Втора се сбогува за последно със своя починал съпруг, принц Хенрик, предадоха ДПА и Асошиейтед прес, цитирани от Дарик.

 

Датското кралско семейство не скри емоциите си по време на частната погребална церемония, която се състоя в църквата на двореца Кристиансборг. Близките на покойника се държаха за ръце по време на службата.

 

Принц Хенрик, който е от френско потекло, почина в съня си на 13 февруари на 83-годишна възраст. Кралският дворец уважи желанието на кралската особа той да бъде кремиран.

 

На скромната частна погребална церемония присъстваха около 60 души, сред които фигурираха членове на датското кралско семейство и семейството на принц Хенрик, пристигнало от Франция.

 

По-късно стотици датчани се стекоха в центъра на Копенхаген, за да изпратят в последния му път принц Хенрик. Неговият ковчег беше увит в датския флаг.

 

Миналата година съпругът на датската кралица учуди нейните поданици, като заяви, че не желае да бъде погребан редом с нея, както повелява традицията, припомня Асошиейтед прес. 

Коментари ( 0 )