IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
18:30 | 18 март 2018
Обновен: 06:06 | 21 април 2024

Навални бойкотира вота в Русия

Според опозицията властите принуждават руски граждани да гласуват

По материала работи: Борис Проданов
Навални бойкотира вота в Русия

Руският опозиционен лидер Алексей Навални съобщи, че бойкотира президентските избори и посъветва руснаците да направят същото, информира АП.

 

Навални не може да се кандидатира на изборите, тъй като е осъждан. Според опозиционера обаче това е политически мотивиран акт. Той призова поддръжниците си да не гласуват, тъй като няма реален конкурент на президента Владимир Путин, който се очаква да спечели.
 

Според опозицията властите принуждават руски граждани да гласуват на изборите, включително и да представят доказателства, че са го направили. Хората са извозвани с автобуси до избирателните секции.

 

Междувременно руският посланик в САЩ Анатолий Антонов заяви, че е имало "провокация" в началото на гласуването в американската държава.

 

Той поясни, че сградата, където руските граждани трябва да гласуват, е омазана с "мръсотия".
Над 3000 руснаци в САЩ са гласували.

 

В същото време ТАСС информира, че най-възрастната жена в Русия, която е на 127 години, гласува на президентските избори в Кабардино-Балкария.

 

Активността на гласоподавателите към 17:00 ч. московско време е била 51,97%.

news.bg

Коментари

Новини Варна