IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
12:37 | 20 март 2018
Обновен: 21:34 | 16 март 2024

Версията на египетския шофьор: Пясък на пътя причини катастрофата

Той също е пострадал, но нараняванията му не са сериозни

По материала работи: Слав Велев
Версията на египетския шофьор: Пясък на пътя причини катастрофата

Шофьорът на автобуса с български туристи, който катастрофира в Египет, твърди, че причината за инцидента е пясък на пътното платно.

 

Уалид ел Софи, представител на фирмата, заяви, че това е първото провинение на шофьора, откакто работи за тях. „Някои хора казват, че шофьорът е карал твърде бързо, други – че не е успял да овладее автобуса. Полицията разследва“, обясни представителят.

 

Ел Софи добави, че водачът на автобуса е задържан от полицията и ще остане в ареста докато не се изяснят обстоятелствата за инцидента. „Ако е виновен, ще остане в ареста, ако не – ще го пуснат“.

 

„Шофьорът е задържан в полицейския участък и не може да говорим с него – каза Ел Софи. – Това тук е нормална практика. Тече полицейско разследване, което проверява дали е допуснал грешка, дали наистина е карал бързо“.

 

Шофьорът също е пострадал, но леко. Той е успял да говори със свои колеги от египетската фирма, пред които е обяснил, че причината за инцидента е пясък на пътя.

 

„Той е казал, че е имало пясък на пътя, а това е магистрала и там се кара сравнително бързо, така че, ако е имало пясък, това със сигурност е повлияло на шофирането – посочи Ел Софи. – Шофьорът твърди, че този пясък е причината да се стигне до катастрофата. Ние не сме сигурни в това. Последната дума е на полицията“.

 

Ако се докаже вина на шофьора, той ще бъде уволнен. Със сигурност ще има обвинение и от страна на държавата, уточни Ел Софи.

 

btvnovinite.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна