IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
16:38 | 16 май 2018
Обновен: 10:43 | 26 април 2024

Палестина отзова посланиците си в четири европейски страни

Става дума за Австрия, Унгария, Чехия и Румъния

По материала работи: Пламен Янков
Палестина отзова посланиците си в четири европейски страни

Палестинската автономна власт, базирана на Западния бряг, обяви днес, че отзовава посланиците си в четири страни от Европейския съюз, изпратили свои представители на церемонията в чест на преместеното в Йерусалим посолство на САЩ в Израел, предаде Франс прес, цитирана от БТА и Дарик.

 

Става дума за Австрия, Унгария, Чехия и Румъния, съобщи палестинското министерство на външните работи. Представители на тези страни са участвали в церемония с американската делегация в израелското външно министерство ден преди откриването на посолството на САЩ в Йерусалим.

 

Решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел и да премести там американското посолство, което досега бе в Тел Авив, огорчи палестинците.

 

Те виждат в този ход отхвърляне на претенциите им към Източен Йерусалим който искат да направят столица на държавата, към която се стремят, отбелязва Франс прес.

Коментари

Новини Варна