IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
14:06 | 22 май 2018
Обновен: 22:35 | 25 април 2024

Самолет на саудитските авиолинии кацна аварийно, 53 души са ранени

По случая е започнало разследване

По материала работи: Слав Велев
Самолет на саудитските авиолинии кацна аварийно, 53 души са ранени

53 души бяха ранени, един от които сериозно, при аварийно кацане на саудитските авиолинии днес, предаде Франс прес.

 

 

Еърбъс А330 излетял от Медина по посока на столицата на Бангладеш Дака със 140 пътници на борда и 10 души екипаж, но пилотите бързо установили проблем в хидравличната система на самолета, съобщава Бюрото по разследвания на саудитската гражданска авиация.

 

 

На видеоклипове в социалните мрежи се вижда как самолетът се приземява по корем и в сноп от искри, без обаче да причини пожар.

 

 

"Пътниците бяха евакуирани. Петдесет и двама от тях са ранени леко, а една пътничка има няколко фрактури и понастоящем получава медицински грижи", съобщава Бюрото по разследвания, цитирано от Саудитската агенция по печата.

 

По случая е започнало разследване. Според саудитските медии самолетът дълго време е кръжал над летището в Джеда преди да осъществи аварийното приземяване.

 

През януари 2004 г. Боинг 767 на саудитските авиолинии се приземи по подобен начин в Медина, при което бяха ранени 29 души.

 

dariknews.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна