IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
18:02 | 18 юни 2018
Обновен: 10:13 | 21 април 2024

Над 100 предполагаеми мафиоти бяха арестувани в Италия

Вицепрeмиерът на страната похвали провохранителните органи

По материала работи: Борис Проданов
Над 100 предполагаеми мафиоти бяха арестувани в Италия

Над сто човека бяха арестувани в Италия по подозрение в принадлежност към организирани престъпни групи, опериращи из югоизточната италианска провинция Бари, съобщи днес полицията, цитирана от ДПА.

 

Заподозрените 104 човека, някои от които са били арестувани в други части на страната, са предполагаеми членове на групировките Меркаданте-Диомеде и Каприати, казаха още от ръководството на карабинерите. Вицепрeмиерът и вътрешен министър Матео Салвини похвали провохранителните органи, че са разбили "такава голяма организация" и декларира, че борбата с мафията е един от неговите приоритети.

 

Арестите бяха предшествани от съобщение, че от сградата на съда в град Бари са евакуирани хората поради опасност от срутване, дължащо се на конструктивни дефекти. Съдът бе преместен временно на палатки.
 

Главният антимафиотски прокурор Федерико Кафиеро де Рахо, който пребивава в Бари по повод арестите, каза, че градът е фронтова линия в борбата с организираната престъпност в Италия.

novini.bg

Коментари

Новини Варна