IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
13:59 | 23 юни 2018
Обновен: 22:39 | 25 април 2024

Превозващите мигранти кораби на неправителствени организации могат да забравят за Италия

Предупреждението е на италианския вътрешен министър и вицепремиер Матео Салвини

По материала работи: Борис Проданов
Превозващите мигранти кораби на неправителствени организации могат да забравят за Италия

Хуманитарните организации, спасяващи мигранти в морето, могат да забравят за италианските пристанища, заяви италианският вътрешен министър и вицепремиер Матео Салвини, цитиран от ДПА.
 

Кораб на германска неправителствена организация с над 200 души не получи разрешение да акостира.
 

"Искам да повторя, че тези кораби могат да забравят за Италия: искам да прекъсна бизнеса на трафиканти и мафиоти", заяви Салвини във Фейсбук. Той подчерта, че забраната се отнася и до неправителствените организации Проактива оупън армс, "SOS Mediterranee", "Sea-Watch" и "Sea-Eye". Техни кораби се намират в морето или в малтийски пристанища.
 

Салвини, лидер на крайнодясната партия "Лига", отдавна обвинява хуманитарните НПО, че се възползват от спасяването на мигранти и че сътрудничат на трафиканти на хора. Обвиненията му са недоказани и организациите ги отричат категорично. Преди няколко часа "SOS Mediterranee" отправи призив към правителствата от ЕС да гарантират, че спасените мигранти ще могат да бъдат сваляни на брега бързо и призова за разработване на европейски план.

 

БТА

Коментари

Новини Варна