IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
13:15 | 21 август 2018
Обновен: 16:15 | 23 март 2024

Ким Чен-ун говори критично за севернокорейското здравеопазване

Липсвала модернизация

По материала работи: Слав Велев
Ким Чен-ун говори критично за севернокорейското здравеопазване

Лидерът на КНДР Ким Чен-ун разкритикува севернокорейското здравеопазване, предаде Ройтерс, като се позова на репортаж, излъчен днес от севернокорейските държавни медии.

 

 

След като през юни Ким се срещна в Сингапур с президента на САЩ Доналд Тръмп, той похвали икономическия прогрес на града държава. Оттогава той обикаля индустриални обекти и фабрики в Северна Корея, като често критикува бавното развитие на страната си.

 

 

При посещение във фабрика за производство на медицинска апаратура в провинция Северен Пьонан Ким Чен-ун сериозно разкритикува липсата на модернизация, предаде Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА).

 

 

"Няма с какво да се гордеем в сектора на общественото здравеопазване", каза Ким и обеща лично да обърне внимание на работата по осъвременяване на фабриката с цел "радикално" подобряване на "родното производство, автоматизацията и модернизацията", посочва КЦТА.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна