IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
19:19 | 23 септември 2018
Обновен: 21:16 | 24 април 2024

Израел отхвърли обвиненията на Москва, закани се да продължи да удря в Сирия

По-рано руското военно министерство обяви, че Израел е напълно отговорен за сваления руски самолет в Сирия

По материала работи: Борис Проданов
Израел отхвърли обвиненията на Москва, закани се да продължи да удря в Сирия

Израел отхвърли обвиненията на руснаците и се защити, че ударите в Сирия са били координирани, информират "Таймс оф Израел" и "Аарец".

 

По-рано руското военно министерство обяви, че Израел е напълно отговорен за сваления руски самолет в Сирия.
 

Но въоръжените сили на Израел повториха, че Сирия е виновна за случилото се. Те пак отбелязаха, че израелските самолети са се върнали във въздушното пространство на еврейската държава, когато сирийски ракети са поразили руския самолет с 15 души на борда.
 

Според армията механизмът за координация с Русия е използван по правилен начин преди да се случи инцидентът.

 

В съобщение армията на Израел поддържа версията си на събитията, че руският разузнавателен самолет е бил свален в резултат на безразборна стрелба от сирийската противовъздушна отбрана. Въоръжените сили се заканиха, че ще продължат да действат за предотвратяване терористични групи да се сдобият с модерни оръжия.
 

Израелски изтребители бомбардираха складове с оръжия в Латакия, които трябвало да бъдат доставени на ливанската групировка "Хизбула" и съюзници на Иран. Сирийската противовъздушна отбрана откри огън по самолетите и по погрешка свали руски самолет Ил-20 с 15 души на борда, които загинаха.
 

Израелските военни повтарят, че самолетите не са се скрили зад Ил-20 и че вече са били във въздушното пространство на Израел, когато се е случил инцидентът.

 

Според тях става въпрос за трагичен инцидент в резултат действията на сирийците. Въпреки това, отбелязва армията, ние ще продължим да действаме срещу Иран и "Хизбула" в Сирия. Тел Авив се надява да продължи да координира действията си с Москва.

news.bg

Коментари

Новини Варна