IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
20:17 | 15 октомври 2018
Обновен: 14:57 | 21 април 2024

Меркел желае договор по Brexit, но "не на всяка цена"

Брюксел и Лондон се надяват договорът да бъде постигнат до срещата на върха на ЕС

По материала работи: Борис Проданов
Меркел желае договор по Brexit, но "не на всяка цена"

Германия иска оттеглянето на Великобритания от ЕС на 29 март следващата година да бъде уредено с договор, но не на всяка цена, заяви германският канцлер Ангела Меркел. Говорейки на конференцията на германските износители в Берлин, Меркел каза, че се надява, че ЕС и Великобритания ще постигнат споразумение за Brexit, въпреки че в този момент изглежда много трудно.


Не трябва да позволяваме нашият общ пазар, който е нашето конкурентно предимство, да бъде унищожен с оттеглянето (на Великобритания)“, каза Меркел, цитирана от БГНЕС. Тя подчерта, че някои детайли трябва да бъдат усъгласувани, за да се постигне споразумение по Brexit. „Ако не успеем тази седмица, трябва да продължим да преговаряме. Това е съвсем ясно, но времето ни притиска“, добави Меркел.


Брюксел и Лондон се надяват договорът да бъде постигнат до срещата на върха на ЕС, която ще се проведе следващия месец. Британският външен министър Джеръми Хънт заяви, че все още има нерешени въпроси по сделката, но въпреки това оцени, че "с добра воля" е възможно да се постигне споразумение, което да задоволи всички страни.

 Actualno.com

Коментари

Новини Варна