IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
18:26 | 20 февруари 2019
Обновен: 15:32 | 4 май 2024

НАТО отхвърли заплахите на Путин като недопустими

В изявление говорителят Пиърс Казалет призова Русия "да се съсредоточи върху спазването на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег"

По материала работи: Пламен Янков
НАТО отхвърли заплахите на Путин като недопустими

НАТО отхвърля като недопустими заплахите на руския президент Владимир Путин да насочи оръжия към ключови центрове на западния алианс, заяви днес говорител на НАТО, цитиран от ДПА и bTV.

 

В изявление говорителят Пиърс Казалет призова Русия "да се съсредоточи върху спазването на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег". Противорактетните системи "Иджис ашор" в Румъния и Полша са "напълно съвместими" с това споразумение от 1987 г., подчерта той.

 

Казалет нарече руските твърдения, че противоракетните системи на НАТО в Източна Европа нарушават договора, "безсрамен опит да отклонят вниманието" от нарушенията на Русия.

 

"НАТО няма намерение да разполага в Европа нови ядрени оръжия с наземно базиране", каза говорителят на северноатлантическия съюз в отговор на днешната реч на Путин пред руския парламент. 

Коментари

Новини Варна