IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
09:05 | 24 април 2019
Обновен: 19:00 | 25 април 2024

Посрещнаха Ким Чен Ун на руската граница с хляб и сол и цветя

Лидерът на КНДР ще се срещне с Путин във Владивосток

По материала работи: Пламен Янков
Посрещнаха Ким Чен Ун на руската граница с хляб и сол и цветя

Снимка REUTERS

 

 

Севернокорейският лидер прекоси границата и влезе в Русия на път за първата си среща с президента Владимир Путин в пристанищния град Владивосток, предаде Асошиейтед прес.


На гарата в пограничното селище Хасан Ким е бил посрещнат с цветя, хляб и сол.

 

Севернокорейският ръководител е бил посрещнат от руския министър на развитието на Далечния изток и Арктика Александър Козлов, от губернатора на Приморския край, руския посланик в КНДР и генералния консул на Северна Корея в Приморския край.

 

В селището Ким е посетил Дома на руско-корейската дружба, след което бронираният му влак е продължил пътя си към Владивосток, посочва ТАСС, цитирана от БТА и dnes.bg.

 

Главната тема в разговорите между руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен Ун на утрешната им първа лична среща ще бъде мирното решаване на ядрения проблем на Корейския полуостров и гарантирането на сигурността в Североизточна Азия като цяло. Планирано е двамата ръководители да обсъдят също различни аспекти на двустранните отношения, включително в политическата, икономическата и културно-хуманитарната сфера.

 

Това ще е първата среща на Ким с чуждестранен държавен глава след втората му среща на високо равнище с американския президент Доналд Тръмп, състояла се през февруари във виетнамската столица Ханой и завършила с провал, припомня АФП.

Коментари

Новини Варна