IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
16:46 | 23 юни 2019
Обновен: 16:47 | 22 април 2024

Джонсън: С правилната енергия можем да предговорим сделката за Brexit

До края на юли членовете на торите ще избират кой да бъде ръководител на партията им

По материала работи: Пламен Янков
Джонсън: С правилната енергия можем да предговорим сделката за Brexit

Фаворитът в надпреварата за наследник на британския премиер Тереза Мей Борис Джонсън счита, че успешно предоговаряне с ЕС на споразумението за Brexit е осъществимо. Той се нуждае само от „правилната енергия“, каза бившият външен министър през уикнеда по време на регионална конференция в Бирмингам пред членове на консервативната партия. Брюксел категорично отхвърля предоговарянето, припомня DPA, цитирана от Investor.bg.
 

Двамата кандидати в надпреварата за мястото на британския премиер Тереза Мей Борис Джонсън и Джереми Хънт се представиха в събота следобед за първи път пред консервативната партийна база.


На първата от 16 регионални конференции политиците бяха изправени в Бирмингам пред въпроси на членовете на торите. До края на юли около 160 000 членове на Консервативната партия ще гласуват чрез пощенски бюлетини за новия партиен лидер и по този начин - за министър-председател на страната.


Джонсън не можа да даде отговор на въпроса на модератора кое е станало причина за полицейска операция пред апартамента му в Лондон. Британски вестници съобщиха в събота за предполагаем инцидент в апартамента, който той споделя с новата си партньорка в Лондон.


Медии съобщиха, че съседите са се обадили в полицията заради шумен спор в петък вечер. Той не смята, че публиката иска да „слуша за такива неща“, каза просто Джонсън.


Четете още: Путин готов да работи с всеки премиер на Великобритания
 

Коментари

Новини Варна