IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
21:15 | 23 август 2019
Обновен: 01:26 | 2 март 2024

Още един демократ се отказа от надпреварата за президент на САЩ

40-годишният ветеран от войната в Ирак Сет Моултън е четвъртият оттеглил се

По материала работи: Пламен Янков
Още един демократ се отказа от надпреварата за президент на САЩ

Четвърти кандидат на първичните избори на Демократичната партия на САЩ за кандидат-президент се оттегли от надпреварата - конгресменът центрист от щата Масачузетс Сет Моултън, предаде Франс прес, цитирана от Дарик.

 

40-годишният ветеран от войната в Ирак е четвъртият отказал се след конгресмена от Калифорния Ерик Суолуел, бившия губернатор на Колорадо Джон Хикънлупър и губернатора на щата Вашингтон Джей Инсли.

 

Редица медии казаха, че се очаква Моултън да потвърди официално оттеглянето си тази нощ с реч пред ръководството на Демократическата партия.

 

"Според мен е очевидно, че сега това е надпревара между трима кандидати: Джо Байдън, Елизабет Уорън и Бърни Сандърс, с дебат, който да покаже колко наляво да завие партията", заяви Моултън за в. "Бостън глоуб".

 

21 кандидати остават в борбата за получаване на партийната номинация на демократите за кандидат-президент за изборите през ноември 2020 г.


Възможни са обаче още откази с наближаването на трети телевизионен дебат между кандидатите демократи в средата на септември.

 

До момента само 10 от тях изпълняват критериите за допускане до участие в този дебат, а именно да са получили най-малко 2% подкрепа в най-малко четири скорошни допитвания и да имат най-малко 130 000 отделни дарители в поне 20 щата.

 

Сет Моултън беше един от деветимата кандидати, които до момента не са изпълнили нито един от тези два критерия по данни на сайта "РиълКлиърПолитикс".

 

В анкетите убедително води бившият вицепрезидент Джо Байдън, следван от сенаторите Бърни Сандърс, Елизабет Уорън и Камала Харис и от кмета на Саут Бенд, щата Индиана, Пийт Бутиджидж.

Коментари

Новини Варна