IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
15:53 | 24 август 2019
Обновен: 01:26 | 2 март 2024

Търговското напрежение е лошо за всички, убеден е Макрон

Френският президент заяви, че страните от Г-7 също трябва да се ангажират със задачата

По материала работи: Борис Проданов
Търговското напрежение е лошо за всички, убеден е Макрон

Френският президент Еманюел Макрон изрази надежда, че ще разубеди лидерите на Г-7 от задълбочаване на търговската война, която вече дестабилизира икономическия растеж в целия свят, съобщава Ройтерс.

 

Искам да убедя всички наши партньори, че напрежението, и по-специално търговското напрежение, е лошо за всички, заяви Макрон в телевизионно обръщение към своите сънародници.
 

Трябва да постигнем деескалация, да стабилизираме нещата и да избегнем тази търговска война, която вече се води навсякъде, каза още той.

 

Макрон заяви, че страните от Г-7 също трябва да се ангажират със задачата, за да не допуснат световните икономики да изпаднат в рецесия.

 

Трябва да намерим нови начини да стимулираме растежа, категоричен бе френският държавен глава. Той посочи най-ниските лихвени проценти, които според него трябва да стимулират държавите с бюджетно пространство за маневриране да инвестират в образование и инициативи за създаване на работни места.

Коментари

Новини Варна