IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
19:15 | 25 август 2019
Обновен: 23:14 | 24 април 2024

Бразилия няма средства да гаси Амазония

Президентът отвърна на обвиненията на НПО като ги обяви за подпалвачи

По материала работи: Слав Велев
Бразилия няма средства да гаси Амазония

Президентът на Бразилия каза, че правителството на страната няма средства, за да се бори с горските пожари. Преди това той обвини неправителствените организации, че са виновни за тях, но не посочи доказателства.Правителството на Бразилия започна разследване на причините за пламването на дъждовните гори.Бразилският Национален институт за космически изследвания /INPE/ регистрира 84% увеличение на горските пожари в Бразилия между 2018 и 2019, повечето от които в Амазонската джунгла.Сега президентът Болсонаро е под натиск да овладее пожарите в Амазония, голяма част от които са предизвикани от сечта, насърчавана от правителството, съобщи Bloomberg.

 

Дъскорезница в Анапу, Бразилия. 18 декември 2014. Photographer: Dado Galdieri/Bloomberg.Натискът се засили в понеделник следобед, когато над Сао Паоло рязко и необичайно притъмня. Някои изследователи обясниха явлението със студен фронт, чиято комбинация с дима от Амазония, е предизвикал този ефект на повече от 2000 км. Хаштагът #PrayforAmazonia доминира в социалните медии в последните дни, а димът от горските пожари се вижда от космоса.

 

bloombergtv.bg

Четете още: Пожар на гръцкия остров Самос наложи евакуацията на стотици

Коментари

Новини Варна