IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
11:28 | 25 август 2019
Обновен: 16:20 | 19 март 2024

Отказ от личните автомобили може да направи Великобритания "въглеродно неутрална"

Това стана ясно от проучване, поръчано от британския парламент

По материала работи: Пламен Янков
Отказ от личните автомобили може да направи Великобритания "въглеродно неутрална"

Отказ от притежаването на личен автомобил и сериозно намаляване на използването на коли изобщо – това са мерките, които трябва да предприеме Великобритания, за да може страната да стане "въглеродно неутрална" до 2050 година.
 

Този стряскащ резултат показа последното изследване на околната среда и решенията за опазване на природата, поръчано от британския парламент, съобщи Automedia.bg.
 

Някои независими анализатори прогнозираха, че подобни препоръки към правителствата ще бъдат отправени и след такива проучвания, поръчани в почти всички западноевропейски държави.
 

"Правителството не трябва да се стреми да постигне намаляване на вредните емисии чрез просто заменяне на съществуващите превозни средства с такива, които отделят по-малко вредни емисии", се казва в доклада на комисията за наука и технологии на британския парламент.
 

В него е отбелязано, че производството на возила, "използващи алтернативни горива", включително и електромобилите, също води до отделянето на 
"сериозни количества емисии".

 

Най-спешните мерки, които трябва да се вземат, включват сериозни поощрения на возилата, отделящи нулеви вредни емисии, както и най-вероятно увеличаване на акцизите върху конвенционалните горива. 
 

Също така се очаква и нова вълна на изграждане на зарядни станции, въпреки че на Острова броят им вече надхвърли този на традиционните бензиностанции.


Четете още: Джонсън няма да плати британските задължения, ако не се стигне до сделка за Brexit

Коментари

Новини Варна