IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
08:36 | 15 септември 2019
Обновен: 09:57 | 26 февруари 2024

Борис Джонсън: По-лудият Хълк побеждава

Невероятният герой винаги се измъквал, така щяло да и с Великобритания

По материала работи: Пламен Янков
Борис Джонсън: По-лудият Хълк побеждава

Британският премиер Борис Джонсън е оприличил себе си с буйния персонаж от комиксите Невероятния Хълк в дадено вчера интервю, в което е изразил също готовността си да изведе Обединеното кралство от ЕС на 31 октомври, предаде Ройтерс.


Вестник "Мейл он сънди" цитира Джонсън да казва, че ще намери начин да заобиколи решението на парламента, задължило го да отложи Брекзита. По думите му щял да направи това, за да избегне икономическия шок от напускането без сделка.


"По-лудият Хълк побеждава, по-силният Хълк побеждава", казва Джонсън пред неделното издание и добавя: "Хълк винаги се измъква, няма значение колко здраво е вързан и това е случаят с тази страна. Ние ще излезем на 31 октомври".


Преди срещата си в понеделник с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер премиерът изразява "голяма увереност" в успеха. "Има много, много добър разговор за това как да се справим с проблемите на северноирландската граница. Постигнат бе огромен напредък", казва Борис Джонсън пред "Мейл он сънди".


Dnes.bg


Четете още: Парламентът на Северна Македония освободи от поста й Катица Янева

Коментари

Новини Варна