IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
16:32 | 22 септември 2019
Обновен: 19:38 | 22 април 2024

Германците отделят повече средства за пушене

От 20-ти май производството е по-скъпо

По материала работи: Пламен Янков
Германците отделят повече средства за пушене

Тютюневата промишленост в Германия остава процъфтяваща. През първата половина на 2019 г. продажбите на цигари възлизаха на около 11,4 млрд. евро - с 5% повече в сравнение с предходната година. Причина за това са и повишените цени, заявиха от Германската асоциация за цигари, пише германската медия Der Spiegel.
 

Специализираното изложение Intertabac, което се счита за най-голямото индустриално събитие в света, започва този петък в Дортмунд. Очакват се около 12 500 посетители. 640 изложители от 57 държави предлагат своите продукти и услуги. Intertabac е браншови панаир, където не се допускат частни лица.
 

Основна тема е тенденцията към електронните цигари, които се считат за по-малко опасна за здравето алтернатива на тютюна - те не горят и вместо това разчитат на изпаряване или нагряване, чрез което се отделят по-малко замърсители. Лекарите все още възприемат алтернативата критично, тъй като и техните последици не са били наблюдавани и проучени цялостно. Индия, например, издаде пълна забрана за електронни цигари.
 

Повече продукция за германския пазар
 

Количеството цигари, произведени за германския пазар, нарасна само с процент до около 37,8 млрд. бройки. Но това не се дължи на по-голямото търсене. По-скоро индустрията приписва това на ранно производство - от 20 май производството е по-скъпо. Оттогава всички пакети трябва да бъдат отпечатани с код, за да може да се следи отблизо маршрутът им на доставка и да не се позволява проникването им на черния пазар.


Четете още: Идва ли началото на квотите за мигранти в ЕС?

Коментари

Новини Варна