IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
13:11 | 14 октомври 2019
Обновен: 02:55 | 10 април 2024

Десетки загинали и изчезнали заради тайфуна в Япония

Наводнения и свлачища затрудняват спасителните работи

По материала работи: Слав Велев
Десетки загинали и изчезнали заради тайфуна в Япония

Снимка: Reuters

Най-малко 40 души са загинали, 16 са изчезнали и над 180 са получили наранявания вследствие на мощния тайфун Хагибис в Япония, съобщи японската национална телевизия, цитирана от ДПА.Спасителните операции и усилията за оказване на помощ на пострадалите са затруднени от наводнения и свличания на земни маси.Прогнозите за днес са за още проливни дъждове в засегнатите от стихията райони, където властите предупреждават за прииждане на реките и опасност от нови наводнения. В местата, където водата вече се е оттекла, хората започват да изгребват калта и да разчистват отломките от жилищни сгради и магазини.

 

Равносметката досега е, че 21 реки са излезли от бреговете си, още 140 са стигнали до критично високи нива, а десетки свлачища са затрупали пътни артерии. Властите са изпратили лодки и хеликоптери да евакуират хората от негодните за обитаване жилища, помагат и войници.Хагибис е деветнайсетият тайфун, поразил тази година планинския полуостров Идзу западно от Токио. След апогея си в събота вечерта той отслабна до извънтропически циклон, пише БТА.

dnes.bg

До 13 г. затвор за лидерите на Каталуния

Коментари

Новини Варна