IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
16:03 | 4 декември 2019
Обновен: 21:20 | 22 април 2024

ЕК заседава днес за първи път, без да използва хартия

Това съобщи Урсула фон дер Лайен

По материала работи: Слав Велев
ЕК заседава днес за първи път, без да използва хартия

Първото заседание на Европейската комисия под председателството на Урсула фон дер Лайен днес е било изцяло без хартия. Това съобщи Фон дер Лайен и отбеляза, че така се прави нова стъпка в работата на комисията.

 

Имаме още много важни задачи, но това е важна първа крачка, добави тя. Фон дер Лайен съобщи, че кабинетът й ще се състои от служители от 16 националности. Тя е призовала подобна пъстрота да постигнат и еврокомисарите.

 

Председателят на ЕК добави, че комисията е изпълнила целта половината от ръководната администрация да бъде съставена от жени. Това е революция, каза Фон дер Лайен.

 

Тя съобщи, че занапред комисията ще изслушва всяка седмица доклад за външнополитическата обстановка. Предвижда се еврокомисарите да съгласуват всяко свое действие с външнополитическо измерение с върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността

 

Фон дер Лайен призова за независимо и задълбочено разследване в Малта на покушението срещу журналистката Дафне Галиция. Загрижена съм от последните събития, строго осъждаме убийството на Дафне. То е посегателството срещу честните медии, които са в основата на нашите демократични общества. Журналистите трябва да могат да работят спокойно, добави председателят на ЕК.

 

Dariknews.bg

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна