IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
15:45 | 18 януари 2020
Обновен: 17:20 | 24 април 2024

Расте броят на заразените с мистериозния китайски вирус

Вече има 45 потвърдени случаи от лабораторията

По материала работи: Пламен Янков
Расте броят на заразените с мистериозния китайски вирус

Броят на заразените от мистериозния китайски вирус е много по-голям, отколкото сочат официалните данни, твърдят учени.

 

До момента има 45 потвърдени от лаборатория случаи на новия вирус, но британски експерти смятат, че числото на заразените е по-близо до 1700. От появилия се през декември в град Ухан вирус вече са починали двама души, съобщава Би Би Си.


Сингапур и Хонг Конг проверяват пристигащите от Ухан пътници, а американските власти обявиха в петък подобни мерки за проверка на три големи летища в Сан Франциско, Лос Анджелис и Ню Йорк, предава БГНЕС, цитирана от dnes.bg.

 

Учените смятат, че все още е твърде рано "да се бие тревога”, но определено има повод за загриженост. Китайски медици твърдят, че не е имало случаи на разпространение на вируса от един човек на друг. Според тях вирусът е преминал видовата бариера и идва от заразени животни на пазара на морски дарове и от диви животни в Ухан.

 

Британците не са съвсем съгласни с това и смятат, че е време да се приеме сериозно вероятността новият вирус да бъде предаван от човек на човек.

Коментари

Новини Варна