IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
14:34 | 24 януари 2020
Обновен: 22:21 | 22 април 2024

Китайка избегнала проверките за температура, летяла до Франция

Похвалила се в социалните мрежи

По материала работи: Борис Проданов
Китайка избегнала проверките за температура, летяла до Франция

Китайското посолство във Франция призова гражданите на страната си да се съобразяват с мерките срещу разпространение на коронавируса, след като китайка от Ухан публикува във социалните мрежи, че е успяла да избегне проверките на летището.

 

Жената обяснила, че е искала да пропусне проверките за висока температура, за да лети до Франция и да опита местната кухня.

 

В социалната мрежа жената обяснила, че е взела лекарство против висока температура, за да прикрие симптомите си на грип и да пропусне проверките за треска, пише Guardian.

 

Град Ухан временно е под карантина, за да се възпре разпространението на смъртоносния вирус.

 

"Имах висока температура и кашлях преди да тръгна и се уплаших. Пих някакво лекарство и си измерих температурата. За щастие беше спаднала и минах безпроблемно през границата", писала китайката.

 

Властите са били уведомени за поста й от потребители в социалната мрежа и китайското посолство във Франция публикува съобщение на сайта си, в което призовава китайците да се съобразяват с проверките по границата.

 

"Посолството получи много телефонни обаждания и имейли от китайски граждани за жена от Ухан, която е публикувала в социалните мрежи за целенасочен прием на лекарство с цел да се избегне проверка на летището", пише в съобщението.

 

От дипломатическото представителство са се свързали с жената и са я помолили да се прегледа във френска болница.

 

Въпреки че Франция още не е обявила кога жената е пристигнала или на кое летище е кацнала, властите обявиха мерки за контрол на пристигащите.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна