Китай разширява карантината за новия коронавирус
Изолирани от света вече са 56 милиона души
Публикувана: 25 Jan 2020 | 13:39

Властите в провинция Хубей в Централен Китай обявиха, че разширяват обхвата на мерките за ограничаване на разпространението на новия вирус, който вече отне живота на 41 души в страната, предаде Франс прес.

 

Към 13-те града, които вече са под карантинта в провинцията, са добавени още пет. По изчисления на АФП това означава, че изолирани от света вече са 56 милиона души.

 

Мерките включват прекъсване на транспортните връзки до и от тези градове.

 

Китайските власти съобщиха, че въвеждат национални мерки за откриване на новия вирус във влакове, автобуси и самолети, за да се спре разпространението му. На място ще има точки за преглед и всички пътници със симптоми на пневмония ще бъдат откарвани незабавно в медицински центрове, съобщи Националната здравна комисия, цитирана от БТА.

 

Същевременно в китайския град Ухан ще започне строеж на втора болница за лечение на пациенти с новия коронавирус. Болницата ще разполага с 1300 легла и трябва да бъде завършена за 2 седмици.

 

Строителството на първата болница, предназначена за пациенти с новото заболяване, е в ход и се очаква да приключи до 3 февруари.

 

Dnes.bg

 

Коментари ( 0 )